Ale Przemo, M-C polega na tym, że się spala tłuszcz, Ty tego tłuszczu nie masz %-). Masz wręcz niezdrowy poziom BF! Więc jedyne co będziesz robił, to zajeżdżał organizm, tak jak Luki pisze. Chcesz więcej fatu, to po prostu go dorzuć bez obcinania kalorii.
[...] wnioskow a jak powiedzmy troche interesuje sie tym co je nazwę to racjonalnie i swiadomie sie odżywia plus ma jakis cel typu budowa masy i ma troche dosiwadczenia jakis tam poziom to sam bedzie wiedzial co jest ziarno a co plew. W sumie tak jak wszedzie trzeba patrzec swiadomie bo nie zawsze biale jest biale a czarne jest czarne. Zmieniony przez [...]
[...] trawienie, przez co pokarm "wpadający" do żołądka szybciej "wypada" z żołądka. 7. Spożywanie produktów z niskim indeksem glikemicznym. Wysoki poziom insuliny sprzyja tyciu. Ów wysoki poziom związany jest zaś z konsumpcją pewnej grupy węglowodanów, które w sposób gwałtowny i znaczny podnoszą chwilowy poziom glukozy [...]
Pytanie jest baaardzo nie precyzyjne. waga, poziom zatluszczenia, metabolizm danej osoby, ilosc i rodzaj wysiłjku. U jednego sie sprawdzi u 4 innych nie. 30-40g tluszczu na posilek nie uwazam za "srednio" a jako duzo, bo to przy glupich 5 posilkach daje 150-200g tluszczu dziennie. Jesli ktos nie jest na typowej tłuszczówce to sporo. 100-150g ww [...]
[...] dla mężczyzn, ale wcześniej dokładnie o glikogenie: Glikogen mięśniowy mierzy się w milimolach na kilogram tkanki(mmol/kg). Zwykły człowiek przy normalnej diecie utrzymuje poziom glikogenu na 80-100 mmol/kg. Sportowiec na tej samej diecie utrzymuje poziom 110-130 mmol/kg. Na standardowej CKD, tylko z aerobami, poziom glikogenu wynosi 70mmol/kg [...]
[...] największa obolałość potreningowa, ale mówi sie trudno trzeba być twardym nie mientkim i już troszkę niepokoi mnie waga która wyszła ponad 90kg, waga tłuszczu też wlazła na poziom 11-12kg - czyli ~3kg do góry od finału redukcji, narazie nie robię jakichś większych korekt bo zarys kraty cały czas jest widoczny, choć czuję że doszło sporo [...]
[...] te są nie tylko źródłem zbędnych kalorii, ale również nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu. Wymienione składniki diety spożywane w nadmiarze podnoszą ogólny poziom cholesterolu i jego "złej" frakcji - LDL, co oczywiście sprzyja przyspieszonemu rozwojowi miażdżycy. Dlaczego tłuszcz powoduje tycie? Powstawanie otyłości w [...]
[...] trzeba było się zalewać, żeby zbudować mięcho, generalnie teraz jak będę na masie, to będę miał totalnie wywalone w wagę (a raczej w jej przyrost), bardziej będę patrzył na poziom tkanki tłuszczowej i dodawał kalorii z czasem, a skupię się na tym, żeby nie podlewało i żeby siła szła do przodu, a czy w ciągu miecha mi skoczy 0,2kg czy 1kg - będe [...]
omega 3 a omega 6 Niewłaściwa proporcja spożycia Omega-6 w stosunku do Omega-3 czynnikiem obniżającym poziom Omega-3 w organiźmie Zagrożeniem dla prawidłowego zużytkowania dostarczonych z pożywieniem kwasów Omega-3 jest nadmiar zjadanych kwasów Omega-6. Dzieje sie tak dlatego, ponieważ obsługuje je ten sam enzym, umożliwiajacy konwersję kwasów [...]
[...] w przeciwnym razie wyniki pomiarów są niemiarodajne. Pomiar wieczorny może dać wynik nawet o 1 - 1,5% wyższy od porannego. Efekt ostateczny - przed założeniem tego posta mój poziom tkanki tłuszczowej wynosił nieco ponad 17%, obecnie wynosi około 10,5%. Oznacza to utratę około 8 kg tłuszczu przy łącznym spadku wagi o około 12 kg, czyli przy [...]
[...] podtrzymująca wynosi ok. 7 mg. Zwiększenie dawki u sportowców uzależnia się zazwyczaj od ogólnego wzrostu zapotrzebowania na kompleks witamin z grupy B i ustala średnio na poziomie 2-3-krotnie wyższym od dawki podtrzymującej. Wit. B6 Dobrymi źródłami tej witaminy są nieoczyszczone ziarna pszenicy i kukurydzy, wątroba, ryby, drożdże, ziemniaki. [...]
[...] ponownie ! Redukcja - dzień treningowy - tydzień 2 Klata 1. Pompki na poręczach RAMPA 8 5 x 8 7,5 x 8 10 x 8 12,5 x 8 poprzednio 10 x 8 2a. Wyciskanie sztangielkami poziom 4s x 8p 15 x 8 18 x 8 22 x 8 26 x 8 poprzednio 22 x 8 2b. Rozpiętki poziom 4s x 10p 8 x 10 9 x 10 10 x 10 10 x 12 poprzednio 10 x 10 3. Wyciskanie sztangi na suwnicy [...]
[...] sportowców, którzy chcą rozbudować i wzmocnić masę mięśniową. Aminokwasy BCAA ograniczają przepływ tryptofanu, dlatego wpływają na obniżenie zmęczenia i podniesienie poziomu energii. Główne właściwości produktu : - ochrona masy mięśniowej przed jej rozpadem podczas wysiłku fizycznego, - skraca okres regeneracji po wysiłku, - wspomaga [...]
[...] organizmu oraz ułatwiania procesu redukcji tkanki tłuszczowej. Główne efekty wywołane przez suplementacje Venom Hyperdrive 3.0 to: # Zwiększona wytrzymałość i podniesiony poziom energii # Zahamowanie nadmiernego apetytu # Wzrost wydatków kalorycznych organizmu (więcej spalanych kalorii w tej samej jednostce czasu przy zachowaniu tego samego [...]
[...] w procesie termogenezy. Większość substancji, kontrolujących termogenezę i lipolizę, działa poprzez wspólny przekaźnik wewnątrzkomórkowy – cAMP. Wysoki poziom cAMP oznacza wzmożoną termogenezę, lipolizę i anabolizm oraz osłabiony katabolizm. Łatwo zauważyć, że stymulatory cAMP mogą być znakomitymi środkami wspomagania [...]
[...] dietę, wyliczyłem bilans itp itd, nowe ćwiczenia w treningu, zwiększyłem ilość aerobów - z 2 do 3 w tyg. Na dzień dzisiejszy sprawa ma się tak : 176cm, waga stabilna na poziomie 69kg (jest przyrost mięśnia/siły, utrata fatu ogromna, lecz jeszcze trochę go jest - mam szczerą nadzieję, motywację i chęci że pozbędę się go do końca wakacji , od [...]
[...] glukozy) są niewielkie, jednak na okres snu zupełnie wystarczą, by zapewnić właściwy przebieg rozmaitych procesów metabolicznych. Rano paliwo się kończy Tuż po przebudzeniu, poziom cukru we krwi jest najniższy w ciągu doby. Mózg, dla którego glukoza jest najważniejszym paliwem energetycznym uruchamia złożoną kaskadę przemian neurohormonalnych, by [...]
[...] co, ta moja dieta była ostatnio niskowęglowodanowa, no i teraz też te węgle mi nie wychodzą Pozostałe wyniki wyglądają okay, ale... Sugerowałabym uważnie monitorować poziom cholesterolu oraz trójglicerydów. Powszechnie uważa się, że wysoki poziom HDL jest czymś dobrym. Teoretycznie tak, ale może się okazać, że nie ma to żadnego znaczenia, [...]
[...] poprzez najczęściej wymienianych ich reprezentantów – lipoproteiny o malej i bardzo malej gęstości – „złe” LDL i VLDL, których wysoki poziom uznawany jest za nieomylny wskaźnik wysokiego ryzyka rozwoju miażdżycy. Dietę bogato tłuszczową, niestety, uznano również za jeden z czynników ryzyka choroby [...]